Składniki:
				
			- 2 ciasta francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
 - 1/3 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
 - 3 łyżki masła LES CROISES
 - 1/3 szklanki cukru trzcinowego TEVA
 - 1 łyżka cynamonu RUSTICA
 - 1/4 łyżeczki soli RUSTICA
 
- 1 szklanka cukru pudru
 - 1 łyżka mleka
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
 - Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni. Przestudzić i posiekać.
 - Ciasto francuskie rozwinąć. Cukier trzcinowy wymieszać z cynamonem i solą. Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać mieszanką cukru i cynamonu. Zwinąć w rulon, zwijając od dłuższego boku. Rulon pokroić na plasterki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy między ciastkami. Postąpić tak samo z drugim arkuszem ciasta francuskiego. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
 - Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Przygotować lukier: Cukier puder wymieszać z mlekiem do uzyskania gładkiego lukru. Ciastka cynamonowe polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami pekan.