- 4
 - 30 minut
 
- 1,5 litra bulionu rybnego
 - 2 łyżki masła
 - 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 marchewka
 - 1 kawałek pora (tylko biała część)
 - 3 ziemniaki
 - 500 g łososia
 - ¾ szklanki śmietanki 30% BIO VILLAGE
 - pęczek koperku
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 
1.W dużym garnku z nieprzywierającym dnem rozgrzać masło i oliwę.
2. Wrzucić pokrojony w plasterki por i smażyć na średnim ogniu kilka minut. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę smażyć i zalać bulionem.
3. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Dodać rybę bez skóry pokrojoną w kostkę. Gotować kilka minut.
4. Odlać ½ szklanki zupy, dodać śmietankę i wymieszać. Dodać do zupy, zdjąć z ognia. Dodać posiekany koper, przyprawić do smaku solą i pieprzem.