- 10
 - 30 minut
 
				Składniki:
				
			- 200 g kaszy bulgur Comptoir du Grain
 - 200 g komosy ryżowej Comptoir du Grain
 - 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica
 - 2x czerwona cebula
 - 2 łyżki octu balsamicznego Rustica
 - 3x mała cukinia
 - 3 x czerwona papryka
 - 400 g szparagów
 - 50 g pistacji Tablier Blanc
 - 1 granat
 - 100 g świeżej rukoli
 - garść liści świeżej mięty
 - garść liści natki pietruszki
 - 100 g rodzynek Tablier Blanc
 - skórka z 1 cytryny
 
Składniki na dressing:
- 8 łyżek oliwy z oliwek Rustica
 - 4 łyżki soku z cytryny
 - 4 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Kaszę i komosę ugotować. Odstawić do ostudzenia. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, cukinię w plasterki.
 - Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać piórka cebuli i smażyć na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dodać ocet balsamiczny i gotować pół minuty. Cebulę zdjąć z patelni.
 - Na patelnię dodać 1 łyżkę oliwy. Usmażyć kawałki papryki i cukinii. Zdjąć z patelni. Dodać 1 łyżkę oliwy i podsmażyć szparagi.
 - W misce wymieszać razem: kaszę, komosę, cebulę, paprykę, cukinię i szparagi. Dodać pestki granatu, pistacje, rodzynki ,skórkę z cytryny i rukolę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i miętę.
 - Przygotować dressing: wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z dressingiem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się połączyły.