- 2
 - 40 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 ½ szklanki mąki BIO VILLAGE
 - 1/8 łyżeczki soli
 - 4 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 - 2 łyżki cukru
 - ½ łyżeczki cynamonu WM
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 - 1 szklanka mleka
 - 3 łyżki roztopionego masła
 - 1 ½ szklanki startej cukinii
 - Olej do smażenia
 
Do podania:
- Masło
 - Syrop klonowy
 - Ulubione owoce
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Wymieszać suche składniki w jednej misce: mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: jajko, mleko, roztopione masło. Dodać cukinię odciśniętą z nadmiaru wody i ponownie wymieszać. Do suchych składników dodać mokre składniki i wymieszać tylko do połączenia się składników.
 - Rozgrzać patelnię posmarowaną delikatnie olejem , wykładać łyżką porcję ciasta i smażyć po kilka minut z obu stron.
 - Gotowe pankejki podawać z masłem, syropem klonowym i ulubionymi owocami.